Selecteer een pagina
Contact of direct ondersteuning nodig? +31(0)20-3697499

Beveiliging voor een aandeelhoudersvergadering

Home 5 Beveiliging voor een aandeelhoudersvergadering

Beveiliging voor een aandeelhoudersvergadering

Tenminste eenmaal per jaar komen aandeelhouders van een organisatie samen tijdens een aandeelhoudersvergadering om te stemmen over besluiten. De meeste vergaderingen verlopen volgens een vastgestelde officiële procedure en krijgen weinig aandacht van de algemene pers. Soms loopt het echter anders en wordt men gedwongen om te gaan kijken naar beveiliging voor een aandeelhoudersvergadering.

Het kan zijn dat de publiciteit rondom de aandeelhoudersvoorstellen of -beslissingen het algemeen belang raakt. Het kan ook gevolgen hebben voor de personeelsleden van een organisatie of de betrokken bewindslieden. Daarnaast hebben ophef en persberichten over aandeelhoudersvergaderingen mogelijk directe invloed op de aandelen van een organisatie die in handen zijn van investeerders en particulieren.

Kortom, er zijn diverse redenen waarom emoties hoog kunnen oplopen bij verschillende stakeholders van een organisatie. Enkele voorbeelden noemen we hieronder:

Bonus

Tijdens een aandeelhoudersvergadering kunnen aandeelhouders gevraagd worden te stemmen over een bonus of vertrekregeling voor een (scheidend) bestuurder, terwijl het personeel vanwege bezuinigingen een percentage van hun salaris moet inleveren.

Voorbeeld: Parool | Aandeelhouders stemmen voor omstreden beloning oud-Heineken-baas

Kankerverwekkende stoffen

Stel, je neemt als groot chemieconcern een bedrijf over dat een middel produceert dat schadelijk is voor de gezondheid. Inmiddels lopen er duizenden aanklachten van mensen die zeggen ziek geworden te zijn van het middel. Besluit je dan om te wachten tot de overheid een landelijk verbod instelt of neem je het product uit direct uit productie?

Voorbeeld: FD | Beleggers slijpen hun messen voor de aandeelhoudersvergadering van Bayer

Wurgcontracten

Een afvalverwerker heeft contracten lopen met diverse gemeenten voor hun dienstverlening tegen een vrij hoog tarief. Die dienst kost ergens anders minder en dat is precies wat burgers willen; een lagere afvalstoffenheffing. Maar de gemeenten willen niet bij deze afvalverwerker weg, omdat ze ook aandeelhouder zijn en jaarlijks miljoenen uitgekeerd krijgen. Aan de aandeelhoudersvergadering om te besluiten of de contracten wel in de haak zijn.

Voorbeeld: Tubantia | Het gaat knallen op de aandeelhoudersvergadering van Twence 

Wat zijn de risico’s?

Een omstreden aandeelhoudersvergadering kan diverse risico’s met zich meebrengen voor de openbare orde, de aandeelhouders of een bewindvoerder, waaronder:

  • Slechte publiciteit
  • Schriftelijke en mondelinge dreigementen naar personeelsleden, bestuurders of aandeelhouders
  • Illegale beeldopnames tijdens de vergadering
  • Oproer of emotionele uitbarstingen tijdens de vergadering
  • Interne opstand binnen organisaties
  • Oproer van demonstranten

Beveiliging nodig? Wat kan Infinite Risks voor u betekenen?

Als expert in beveiliging en recherche kunnen we u helpen met de organisatie en de uitvoering van uw aandeelhoudersvergadering. Het gaat daarbij vooral om de-escalerend werken en zo onopvallend mogelijk beveiligen. Dat betekent dat we voor u de risico’s in kaart brengen die voor uw situatie van toepassing zijn. Hieruit volgt een advies voor onder andere organisatorische, elektronische en fysieke maatregelen. U kunt denken aan:

Meer informatie over beveiliging voor een aandeelhoudersvergadering

Mocht u voor een vereniging onder lastige omstandigheden een ALV moeten organiseren, waarbij lastige kwesties spelen en de emoties hoog op kunnen lopen, dan kunt u ons ook benaderen voor advies of dienstverlening.

We realiseren ons dat geen situatie hetzelfde is en dat uw behoeften maatwerk vereisen. We zijn er om met u mee te denken. U kunt ons telefonisch +31 (0)20-3697499 of via e-mail bereiken met uw vragen over beveiliging voor een aandeelhoudersvergadering. Aarzel niet en voorkom escalatie.

GEÏNTERESSEERD IN ONZE DIENSTEN?