Selecteer een pagina
Contact of direct ondersteuning nodig? +31(0)20-3697499

Mijn vrouw gaat vreemd

Home 5 Mijn vrouw gaat vreemd

Mijn vrouw gaat vreemd. Tenminste, dat is het vermoeden. Wat nu?

Mijn vrouw gaat vreemd. Hoe moet u omgaan met uw vermoeden dat uw vrouw vreemdgaat? Er is iets in uw omgang dat u aan het denken heeft gezet. Ander gedrag, een ander dagelijks patroon of andere vrienden. Het gevoel dat uw partner verandert en u niet meeneemt in die veranderingen kan verschillende redenen hebben.

Verandering hoeft niet direct te duiden op vreemdgaan. Voor sommige vrouwen is verandering welkom om weer lekker in hun vel te gaan zitten. Een carrièremove, gezonder leven, financiële onafhankelijkheid zijn voorbeelden van belangrijke thema’s waar vrouwen mee kunnen worstelen. Is er binnen uw relatie ruimte om daarover te praten? Dat zou wel helpen.

Signalen dat een vrouw vreemdgaat

Tegelijkertijd liggen de signalen waaraan u kunt merken of uw vrouw of vriendin vreemdgaat heel dicht bij de verandering in hun leven. We noemen er een aantal:

Sociaal

Op sociaal vlak kan het zijn dat ze zelf meer contact buitenshuis zoekt, met andere (voor u onbekende) mensen omgaat, minder gezamenlijke afspraken of uitjes plant en dat ze zich meer terugtrekt in een aparte ruimte, bijvoorbeeld door regelmatig vroeg naar bed te gaan. Daarnaast toont ze wellicht minder interesse in uw sociale leven of uw vrienden en kan ze een andere sport of hobby begonnen zijn die veel tijd inneemt.

Financieel

Mogelijk neemt uw vrouw meer geld op van de bank dan ze normaal zou doen, ziet u vreemde afschrijvingen of vindt u contant geld op vreemde plaatsen in huis. Ze kan stoppen met het plannen van grote uitgaven zoals het huis schilderen, zonnepanelen aanschaffen of een vakantie boeken.

Fysiek

Een ander uiterlijk, zoals een ander kapsel, kleding of make-up, en meer sporten kunnen kenmerken zijn die duiden op meer zelfvertrouwen voor contact met anderen.

Geheimen

Tot slot kunnen geheimen bewaren of geheimzinnig gedrag indicatoren zijn van vreemdgaan. Denk bijvoorbeeld aan een andere telefoon gebruiken of haar telefoon bewaken met haar leven, maar ook het veranderen van het password, zodat u geen toegang heeft tot haar telefoon of tablet. Tot slot het niet bereikbaar zijn op voor de hand liggende momenten en vreemde ‘boodschappen’ doen zonder verklaring vallen hieronder.

De cijfers

We leven in een veranderende wereld, waar emancipatie, economische en sociale druk, technologische mogelijkheden, etc. de rollen van partners beïnvloeden. Het aantal echtscheidingen en ontbindingen van geregistreerd partnerschap lijken de laatste jaren wat te dalen (volgens CBS.nl), maar hier zitten de cijfers van samenwonende stellen die uit elkaar gaan niet bij.

Wat opvalt is dat hoe langer partners met elkaar samen zijn, het aantal ‘scheidingen’ afneemt. Het aantal echtscheidingen is in de leeftijdsgroep van 45 tot 50 jaar het grootst. Ouder worden laat je realiseren dat je ook andere keuzes had kunnen maken.

Toch komt vreemdgaan in alle leeftijdscategorieën voor. Het is niet per se gebonden aan een langdurige relatie of huwelijk. Durex doet regelmatig onderzoek naar vreemdgaan. Hun cijfers geven aan dat ongeveer 30% van de Nederlanders (mannen net zo vaak als vrouwen!) wel eens vreemdgaat (bron: rijnmond.nl).

Kan ik het zelf ontdekken?

Kortom, meer ruzie of onenigheid, minder intiem contact, geen verhalen of vertrouwelijkheden meer met elkaar delen zijn indicatoren van een minder soepele relatie. Het hoeft helemaal niet te betekenen dat uw vrouw of vriendin echt vreemdgaat.

In sommige situaties durft een partner de relatie zelf niet actief te beëindigen. Het kan zijn dat ze juist wil dat u het ontdekt. Ga na of uw partner met zorg probeert haar sporen uit te wissen of juist niet. Als u een vermoeden heeft, maar de confrontatie nog niet bent aangegaan (of niet durft), kan veranderd gedrag nog van alles betekenen. Wanneer u het op de vrouw afvraagt en daarmee geen gerustgesteld gevoel krijgt, dan kunt u overwegen onderzoek in te zetten.

Mijn vrouw gaat vreemd; kan ik overspel vaststellen

Wilt u zekerheid hebben over uw situatie en hulp inschakelen? We kunnen u helpen. We schreven een apart artikel met als thema ‘Gaat mijn partner vreemd?’, waarin u ontdekt hoe we digitaal onderzoek doen, technische hulpmiddelen inzetten, observeren of bronnen raadplegen.

Meer informatie

We kunnen u verzekeren dat we op een discrete en zorgvuldige manier te werk gaan, ook wanneer u ons raadpleegt over wat u zelf kunt doen om bewijs te achterhalen.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ontdek wat we voor uw situatie kunnen betekenen. U kunt ons telefonisch +31(0)20-3697499 bereiken of mailen. We zijn er om u te helpen.

GEÏNTERESSEERD IN ONZE DIENSTEN?