Selecteer een pagina
Contact of direct ondersteuning nodig? +31(0)20-3697499

Onderzoek naar afpersing

Home 5 Diensten 5 Onderzoek naar afpersing

Een onderzoek naar afpersing in een vroeg stadium voorkomt problemen op de lange termijn. We raden onze klanten daarom aan om over de schaamte te stappen en ons zo snel mogelijk te betrekken in het probleem. Afpersing kan het gevolg zijn van bedreiging, maar het komt ook op zich voor. We maken onderscheid tussen afpersen en afdreigen:

Afpersen = het eisen van geld, informatie of een actie in ruil voor de veiligheid van uzelf, uw eigendommen of iemand in uw omgeving.
Afdreigen = het niet naar buiten brengen van informatie over u of iemand in uw omgeving in ruil voor goederen, geld of een dienst.

Voorbeelden zijn:

  • Ongevraagde bescherming bieden tegen een vergoeding (protectie).
  • Informatie openbaar maken en geld of goederen vragen aan een vermogende persoon of iemand die een goed lopend bedrijf heeft.
  • Een organisatie afpersen met imagoschade of met geweld dreigen is een vorm die gericht kan zijn aan een persoon of de hele organisatie.
  • Bedrijven afpersen na het hacken of om hacken te voorkomen aan systemen of websites valt onder cyberafpersing.
  • Het aanzetten tot een bepaalde ongewenste of onethische actie als vergoeding voor persoonlijke veiligheid of openbaar maken van vertrouwelijke informatie.
  • Het vragen van een periodieke bijdrage zodat er geen geweld gebruikt wordt.

In alle gevallen is afpersing illegaal, maar soms is het lastig voldoende bewijs tegen uw afperser te verzamelen om het criminele gedrag te stoppen. Wij kunnen u helpen.

Discreet onderzoek naar afpersing

Omdat afpersing vaak samengaat met schaamte, geheime informatie of activiteiten die niet in het morele patroon passen, is de stap om hulp te vragen groot. Infinite Risks behandelt alle contacten uiterst discreet en vertrouwelijk. Of mensen nu onze hulp inschakelen bij persoonsbeveiliging of bij recherchewerkzaamheden tijdens onderzoek naar hun afpersers.

De mogelijke stappen van een onderzoek naar afpersing:

  • Eerst voeren we een gesprek met u op een plaats en tijd die u past, waar anderen geen weet van hoeven te hebben. We stellen gerichte vragen om op voorhand zoveel mogelijk informatie te verzamelen.
  • We gaan op afstand een assessment van uw situatie doen. Dat wil zeggen we gaan alle facetten onderzoeken: reden van afpersing, betrokken personen en hun leefpatronen, online activiteiten, etc.
  • Op basis van de uitkomst, adviseren we u over de mogelijkheden en de risico’s.
  • Samen overleggen we de vervolgstappen. U kunt denken aan nader onderzoek om bewijslast te verzamelen, persoonsbeveiliging en een eventuele confrontatie met uw afperser.

Elke situatie is anders. Ook die van u. Daarom kan het zijn dat we sommige stappen overslaan, dat ons onderzoek een langere periode beslaat of dat stappen herhaald worden.

Onze mensen hebben over de hele wereld personen, families en bedrijven ondersteund op het gebied van veiligheid in de breedste zin van het woord. Omdat onze nauwkeurige voorbereiding ons in staat stelt onze diensten resultaatgericht uit te voeren, zijn we zeer bedreven geraakt in onze werkzaamheden en hebben hierbij een goede reputatie opgebouwd.

Maak ook gebruik van onze ervaring en onze gedrevenheid om u uit een onveilige situatie te halen. Neem direct contact met ons op en ontdek wat we voor u kunnen doen.

CONTACT ONS

STEL UW VRAAG

Elk project is anders, daarom leveren wij maatwerk voor de particuliere- en zakelijke markt.