Selecteer een pagina
Contact of direct ondersteuning nodig? +31(0)20-3697499

Onderzoek naar bedreiging

Home 5 Diensten 5 Onderzoek naar bedreiging

Verbale, fysieke, schriftelijke of online bedreiging is strafbaar. Het kan heel subtiel beginnen, maar als u intimidaties en bedreigingen niet direct aanpakt of tegengaat doormiddel van een onderzoek naar bedreiging, kan de situatie escaleren.

Bij bedrijven kan bedreiging voorkomen in de vorm van corruptie, omkoping, chantage of afpersing. Bijvoorbeeld intern bij medewerkers onderling, binnen de keten door leveranciers of klanten of extern door criminelen. Meestal wil een betrokken persoon de bedreiging geheim houden wegens schaamte. Of omdat de consequenties gevolgen hebben voor de organisatie of anderen in zijn of haar omgeving. Zeker wanneer aanwijzingen achtergehouden of vernietigd worden, is bedreiging lastig te bewijzen.

Een onderzoek naar bedreiging voorkomt letsel en schade

Door bedreiging zo vroeg mogelijk in de kiem te smoren, voorkomt u eventueel letsel aan personen en schade aan eigendommen en gebouwen. We onderscheiden drie motieven om een bedrijfsonderzoek te starten:

  • De reden van de bedreiging achterhalen
  • De persoon achter de bedreiging achterhalen
  • Bewijs verzamelen

Bedreiging houdt niet vanzelf op; doe een onderzoek naar bedreiging

Wij ervaren dat bedreiging niet vanzelf ophoudt, omdat het op de een of andere manier loont en slachtoffers vaak bang zijn om aangifte te doen. Zelf op zoek gaan naar de reden, de dader of bewijs kan ongewild slapende honden wakker maken en het ingezette onderzoek teniet doen. Door professionals te betrekken bij uw zaak lukt het op een discrete manier de bedreiging te stoppen.

Hulp van professionals

Hoewel uw situatie zeker zal verschillen van eerder door ons uitgevoerde zaken, is het in kaart brengen van uw specifieke omstandigheden altijd het eerste onderdeel van ons gedegen onderzoek. Daarna volgt een analyse van de risico’s en ons advies over de mogelijke stappen om het doel te bereiken. Bij nader onderzoek maken we gebruik van diverse specialistische technieken. Denk aan het monitoren van online activiteiten, interne systemen en communicatie, maar ook interviews afnemen, het uitvoeren van observaties en technische middelen die bewegingen van personen in de gaten houden. Tijdens het onderzoek kunnen we u voorzien van de benodigde (onopvallende) beveiligingsmaatregelen.

Onze maatwerk dienst maakt een flexibele en creatieve aanpak mogelijk. Dat is precies wat we nodig hebben om met resultaten te komen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over het uitvoeren van een onderzoek naar bedreiging.

CONTACT ONS

STEL UW VRAAG

Elk project is anders, daarom leveren wij maatwerk voor de particuliere- en zakelijke markt.