Selecteer een pagina
Contact of direct ondersteuning nodig? +31(0)20-3697499

Gestolen goederen terugvinden

Home 5 Gestolen goederen terugvinden

Gestolen goederen terugvinden? Ons recherchewerk helpt u verder!

Uw gestolen goederen terugvinden is vaak lastig. Bestolen worden brengt ongetwijfeld emoties als boosheid, teleurstelling en verdriet met zich mee. U vraagt zich af of u ooit uw gestolen goederen terugkrijgt. De meest gestolen artikelen variëren van kentekens, fietsen, e-bikes en gereedschap tot auto onderdelen of zelfs volledig gestolen voer- en vaartuigen.

Criminelen stelen om goederen te verkopen voor geld, om de uniekheid ervan of omdat ze de goederen inzetten voor andere criminele activiteiten. Denk aan structureel tanken zonder betalen, een gestolen auto gebruiken voor een ramkraak of gestolen kentekens plaatsen op andere auto voor hetzelfde doel. We maken onderscheid tussen gelegenheidsdiefstal en georganiseerde misdaad.

Gelegenheidsdiefstal | losse objecten

De meeste gevallen van diefstal gebeuren omdat dieven ineens hun kans grijpen. Het gaat in dat geval vaak om een inbraak, overval of het stelen van losse objecten. Afhankelijk van de financiële en emotionele waarde zal een eigenaar alles in het werk zetten om het bezit terug te vinden.

Via diverse websites kunt u nagaan of uw gestolen artikel is gevonden. Een voorbeeld is ‘Gestolen Objecten Register’ (niet gratis). Hier kunt u een gestolen artikel registreren. U helpt daarmee in de zoektocht, vooral wanneer anderen tweedehands artikelen willen kopen. Potentiële kopers kunnen controleren of het artikel dat ze op het punt staan te kopen niet gestolen is.

Een dergelijk register houdt ook de politie bij. Op deze website kunt u door het intypen van een serienummer controleren of uw artikel gevonden is. We raden u daarom aan altijd aangifte te doen bij de politie. Dat kan online.

Georganiseerde misdaad | uitzonderlijke objecten en seriediefstal

Georganiseerde criminelen gaan op een structurelere manier te werk. Bijvoorbeeld door het stelen van auto-onderdelen die veel waard zijn. Denk aan airbags, koplampen en navigatiesystemen om ze ergens anders voor veel geld te kunnen verkopen of winst te maken op het repareren van auto’s met schade.

Daarnaast kennen we een bijzondere categorie van diefstal: exclusieve auto’s, sieraden, kunst en zelfs dieren, zoals paarden. Het bezit van een uniek object dat niet te koop is, kan voor criminelen reden zijn om georganiseerd een diefstal te plegen voor veel geld. Beveiliging van waardevolle bezittingen is daarom essentieel.

Recherchewerkzaamheden

Onze politie-eenheden hebben momenteel zo veel werk, dat het opsporen van een gestolen artikel minder aandacht krijgt dan het verdient. Niet omdat de politie het minder belangrijk vindt, maar omdat andere zaken meer prioriteit vereisen. Aangifte doen van diefstal is altijd een goed idee. Uw zaak wordt in ieder geval geregistreerd.

Als recherchebureau worden we regelmatig ingeschakeld door diverse partijen om ze te helpen met het terugvinden van gestolen spullen. We achterhalen de locatie van gestolen goederen voor particulieren en bedrijven of werken samen met politie-eenheden of verzekeringsmaatschappijen.

Hoe wij gestolen goederen terugvinden

Bij Infinite Risks hebben weten we hoe de criminele wereld in elkaar steekt. We hebben toegang tot een groot internationaal netwerk, informatiesystemen en databases waar niet iedereen zo maar bij kan. De kans dat we uw gestolen goederen terugvinden is groter dan wanneer u zelf op zoek gaat en sneller dan onze overbelaste politie-eenheden u kunnen bieden.

Meer informatie

Meer details over onze aanpak en hoe wij gestolen goederen terugvinden kunt u krijgen door contact met ons op te nemen. Dit kan telefonisch +31(0)20-3697499 of via e-mail. Aarzel niet en voorkom escalatie. We zijn er om u te helpen.

GEÏNTERESSEERD IN ONZE DIENSTEN?