Selecteer een pagina
Contact of direct ondersteuning nodig? +31(0)20-3697499

Persoonsbeveiliging opleiding

Home 5 Diensten 5 Persoonsbeveiliging opleiding

Een persoonsbeveiliger is niet hetzelfde als een reguliere beveiliger of handhaver die voor de veiligheid waakt in een winkel of in de publieke ruimte. Het grote verschil in opleiding tussen een beveiliger en een persoonsbeveiliger zit hem in het herkennen van en handelen naar specifieke risico’s. De persoonsbeveiliger is namelijk een specialist in het herkennen, evalueren en beheersen van persoonlijke veiligheidsrisico's. Deze vaardigheden worden daarom apart getraind in de persoonsbeveiliging opleiding.

Kennis van opleiding persoonsbeveiliger verder uitdiepen

Tijdens de basisopleiding voor het 'certificaat persoonsbeveiliger' van het SVPB word je voorbereid op werkzaamheden in Nederland. Je leert de basiskennis over de praktijk en de wet- en regelgeving, zodat je in het binnenland ongewapend kunt werken.

Bij onze persoonsbeveiliging opleiding voor gevorderden gaan we verder dan de SVPB-examenvereisten. We verleggen de focus van het werken in Nederland naar internationaal werken. Dat vergroot de mogelijke risico’s enorm. Denk aan invloeden van andere culturen, politieke systemen, klimaten en economische kansen voor je opdrachtgevers. Je kunt onmogelijk al deze factoren leren in een opleiding van een week, maar je kunt wel leren hoe je onderzoekt, analyseert, evalueert en toepast. Dat is precies de bedoeling van deze vervolgopleiding. Ons doel is om een meedenkende specialist van je te maken met de juiste mindset.

Onderdelen van de persoonsbeveiliging opleiding

Om je alvast te laten wennen aan de klanten die je mogelijk gaat beveiligen geven onze Nederlandse instructeurs de persoonsbeveiliging opleiding in het Engels. De opleiding bestaat o.a. uit de volgende onderdelen:

 • Hoe word je een (internationale) persoonsbeveiliger en hoe blijf je het?
 • Verschillende soorten persoonsbeveiliging in de private industrie
 • Eisen die worden gesteld aan persoonsbeveiligers in de private industrie
 • Etiquette en omgangsvormen
 • Scenario-training
 • Analyse van risico’s, dreiging en kwetsbaarheden
 • OSINT
 • Werken in het buitenland
 • Werken op evenementen
 • Werken voor beroemdheden
 • Tips over de industrie en het werk
 • Uitrusting en apps

Elk onderdeel komt uitgebreid aan bod. Tijdens de opleiding wordt niet met hoge snelheden gereden, niet met wapens geschoten en er vindt ook geen fysieke afmatting plaats. De opleiding is bedoeld voor persoonsbeveiligers die hun vaardigheden naar een hoger niveau willen tillen. Met de kennis die je opdoet, krijg je een beter beeld van de eisen die de internationale private industrie stelt. Je kunt vervolgens beter inspelen op de wensen van klanten en hen veilig en tevreden houden.

Praktische informatie

Deelnemers van de opleiding tot gevorderde persoonsbeveiliger zijn vaak al in het bezit van het basisdiploma. Dit diploma is geen vereiste om deel te nemen aan de opleiding voor gevorderden, maar om je kansen in het vak te vergroten raden we het wel aan.

Cursisten zijn bijvoorbeeld directiechauffeurs of security drivers die hun kennis willen verbreden, beveiligers die artiesten en/of vermogende families beveiligen en oud-militairen of oud-politieagenten die bezig zijn met omscholing.

Opleiding: Executive Protection (advanced)
Vooropleiding: Certificaat Persoonsbeveiliger is niet nodig, maar dat adviseren we wel
Voertaal: Engels
Instructeurs: Gediplomeerde persoonsbeveiligers met ruime internationale ervaring
Aantal deelnemers: maximaal 8 personen
Aantal dagen: 7
Startdatum: Halverwege 2022
Investering: € 3.000,- (Incl. BTW)
Certificaat: Certificaat van deelname

Direct inschrijven? Mail je persoonlijke gegevens en een korte omschrijving van je ervaring naar: contact@infiniterisks.nl. We nemen contact met je op om jouw inschrijving rond te maken. Liever eerst meer informatie? Stuur een mailbericht of gebruik de Whatsapp Business.

CONTACT ONS

STEL UW VRAAG

Elk project is anders, daarom leveren wij maatwerk voor de particuliere- en zakelijke markt.