Selecteer een pagina
Contact of direct ondersteuning nodig? +31(0)20-3697499

Pre-employment screening

Home 5 Diensten 5 Pre-employment screening

Het verschil tussen pre-employment screening en employment screening ligt voor de hand. Toch is de reden om te screenen voordat u een persoon aanneemt of bij iemand die al in dienst is gelijk: vertrouwen.

Personeel raakt het hart van de organisatie. Hoe groter de verantwoordelijkheid van een medewerker, hoe groter het risico dat u neemt als u niet zeker weet of u iemand kunt vertrouwen.

Natuurlijk gaat u zelf na welke online activiteiten u over de sollicitant kunt vinden. Maar kunt u de geprojecteerde werkelijkheid ook toetsen aan de realiteit? Heeft uw beoogde medewerker exact de ervaring in leidinggeven die hij beweert? Ook een interne promotie kan reden zijn voor het screenen van een persoon. Bijvoorbeeld wanneer een medewerker moet omgaan met substantieel grote budgetten, bij een afdeling gaat werken waar minder controle is of uitvliegt naar een vestiging in het buitenland.

Er hoeft niets geheims te zijn aan een personeelsscreening, maar de zekerheid dat uw vertrouwen in goede handen is geeft u rust.

Discrete aanpak conform wetgeving met onze pre-employment screening

In onze aanpak nemen we de wetgeving omtrent de privacy strikt in acht. We gaan uiteraard zeer discreet met alle informatie en betrokkenen om en hanteren een aanpak die transparant en rechtvaardig is. We helpen u met:

  • Omschrijven van de legitieme reden voor een onderzoek
  • Omschrijven wat het onderzoek precies inhoudt en welke middelen gebruikt worden (online onderzoek, interview, antecedentenonderzoek, referenties check, etc.)
  • Uitvoeren van het onderzoek
  • Eventueel als contactpersoon en gesprekspartner fungeren namens u en uw personeel
  • Advies en rapportage

Uit handen geven biedt voordelen

Screening van personeel geeft een signaal af naar een sollicitant en zegt iets over uw betrokkenheid en respect naar uw huidige personeel. U bent bereid te investeren in het vinden van integere mensen die bij uw team passen. Het oog van een externe adviseur, ons advies en eventuele maatregelen beperken het risico op misplaatst vertrouwen.

We helpen u graag personeelsrisico’s te minimaliseren. Neem vandaag nog contact met ons op als u geïnteresseerd bent in een vrijblijvend gesprek of als u vragen heeft over pre-employment screening.

CONTACT ONS

STEL UW VRAAG

Elk project is anders, daarom leveren wij maatwerk voor de particuliere- en zakelijke markt.