Selecteer een pagina
Contact of direct ondersteuning nodig? +31(0)20-3697499

Onopvallende beveiliging

Home 5 Onopvallende beveiliging

Waarom kiezen voor onopvallende beveiliging?

Het verschil tussen opvallende en onopvallende beveiliging lijkt misschien voor de hand liggen, want het gaat vooral om de zichtbaarheid van middelen en mensen. In bepaalde situaties is de keuze voor zichtbare beveiliging in uw voordeel, bijvoorbeeld wanneer u duidelijk wilt laten zien dat u voorzorgsmaatregelen heeft genomen om uzelf en uw familieleden veilig te houden. Andersom heeft een onopvallende beveiliger minder impact op uw privacy. Hoewel beide situaties om persoonlijke beveiliging gaan, benadert uw persoonsbeveiliger ze met een andere aanpak.

Wat we in dit artikel vooral willen benadrukken is het onderscheid tussen zichtbare en onzichtbare beveiliging en dat de reden om voor het een of het ander te kiezen van belang is voor de aanpak.

Soorten onmerkbare beveiliging

Beveiliging die niet (direct) wordt opgemerkt komt in verschillende soorten voor. We onderscheiden beveiligingsmiddelen en persoonsbeveiliging.

Middelen

Ten eerste kunt u kiezen uit diverse middelen. In het openbaar worden op veel plaatsen videobeelden gemaakt. Door de overheid en bedrijven, maar tegenwoordig ook steeds vaker door particulieren. Een camerasysteem legt de bewegingen vast die op uw perceel plaatsvinden. Opnames maken zonder dit aan te kondigen is volgens de wet niet toegestaan in Nederland. Heeft u zo’n camerasysteem in gebruik, dan dient u bezoekers via een sticker of een informatiebord hierover te informeren. Ook als u een dergelijk systeem gebruikt in uw bedrijf, dient u uw medewerkers hiervan op de hoogte te stellen.

Stel dat u het vermoeden heeft van diefstal in uw huis of op kantoor door iemand die daar toegang toe heeft, bijvoorbeeld een personeelslid of oppas, dan kunt u een verborgen camera gebruiken om bewijslast te verzamelen. U moet wel kunnen aantonen dat dit de enige manier is om bewijs te vergaren en u mag de beelden nooit publiceren.

Daarnaast zijn GPS-trackers in voertuigen en op uw persoon middelen die u kunt gebruiken om uzelf onopvallend te beschermen.

Onopvallende persoonsbeveiliging

In sommige situaties is een onopvallende persoonsbeveiliger veel effectiever dan een zichtbare bodyguard. Als het om de veiligheid van kinderen gaat of wanneer u uw privacy wilt bewaren, dan is een minder nadrukkelijk aanwezig persoon prettig. Onmerkbare beveiliging kan daarnaast heel tactisch voor u werken. Een persoonsbeveiliger kan onopvallend, op gepaste afstand, uw omgeving observeren. Deze toepassing heet preventieve observatie. Preventieve observatie is een heimelijke manier van beveiliging. Deze kan ingezet worden als er nog niet direct sprake is van een directe dreiging. Hierbij kunt u denken aan een persoonsbeveiliger die uw omgeving observeert en middels foto en video vast legt. Op deze manier kan er tijdig worden ingegrepen indien criminelen of andere kwaadwillenden u of uw geliefden iets aan willen doen.

Bij een directe dreiging kan een (vrouwelijke) bodyguard bijvoorbeeld de rol van stafmedewerker aannemen zonder dat uw directe omgeving hiervan weet. Ook in diplomatieke vergaderingen of strategische zakelijke onderhandelingen met onbekende partijen of in risicolanden neemt een onopvallende beveiliger de dreiging van overprotectie weg.

Ons beste advies over onopvallende beveiliging

Ons beste advies is om niet zo maar een middel te gebruiken of een willekeurige beveiliger voor de deur te zetten. Aan elke situatie zitten nu eenmaal haken en ogen die in strijd kunnen zijn met de wet of die u uiteindelijk extra in gevaar brengen, omdat uw risico groter kan zijn. Wanneer u een professioneel beveiligingsbedrijf benadert met uw vraag, zullen zij altijd vragen naar uw situatie. Alleen met kennis over het risico dat u loopt, kan een doelgerichte oplossing gevonden worden. In sommige gevallen is die voordeliger of eenvoudiger dan u denkt. Dat heeft te maken met onze benadering. Die is altijd gericht op preventie en de-escalatie, waardoor u niet in een gevaarlijke situatie terecht hoeft te komen.

We luisteren aandachtig naar uw verhaal en adviseren u welke middelen u het beste kunt gebruiken of welke training uzelf of uw personeel kan volgen. Natuurlijk valt persoonlijke beveiliging en veilig vervoer ook onder onze expertise.

Of u nu meer wilt weten over onopvallende beveiligingsmiddelen of verborgen persoonsbeveiliging, de getrainde mensen van Infinite Risks helpen u graag. We nodigen u uit om contact met ons op te nemen via de mail of direct te bellen naar: +3120-3697499.

GEÏNTERESSEERD IN ONZE DIENSTEN?