Selecteer een pagina
Contact of direct ondersteuning nodig? +31(0)20-3697499

VIP beveiliging

Home 5 VIP beveiliging

Waarom is VIP beveiliging altijd maatwerk?

VIP beveiliging wordt ook wel VIP protection, persoonsbeveiliging of close protection genoemd. De voornaamste taak van een VIP bodyguard is u beschermen; uw persoon, uw familie en uw reputatie.

Het gebruik van de term VIP (Very Important Person) in commerciële zin betekent dat iemand een speciale behandeling krijgt. De term VIP ligt binnen de beveiliging anders. Daar spreken we altijd van een TBP (te beveiligen persoon). VIP staat ook voor een bepaald risico dat iemand loopt. Dat risico is verbonden aan de sociale en maatschappelijke status en loopt uiteen van lage bedreiging (en dus vrij ongevaarlijk) tot hoge bedreiging (zeer gevaarlijk).

We leggen graag uit hoe we dat bij Infinite Risks aanpakken.

Wat is een VIP?

Binnen de veiligheidsbranche speken we van een VIP of VVIP wanneer die persoon macht heeft, (zeer) vermogend is of beroemd. Dat onderscheid is nu precies de aantrekkingskracht voor verschillende groepen of individuen die een mogelijke bedreiging kunnen vormen.

We noemen een paar voorbeelden om de verschillen te verklaren. Als artiest hoeft u niet per definitie vermogend te zijn om toch beveiliging in te schakelen. Het gaat hier onder meer om bescherming die u veilig houdt in grote groepen mensen. Ook staan we artiesten bij wanneer individuen (te) dichtbij willen komen vanwege uw bekendheid. Artiesten vinden het vaak fijn om zonder zorgen begeleid te worden tijdens hun tour. We nemen werk uit handen zoals het vervoer van hotel naar het evenement, begeleiding tijdens afspraken en interviews en bijvoorbeeld het monitoren van online aanwezigheid. Zo kunt u zich ongestoord focussen op uw werk.

Als directeur-grootaandeelhouder, hoofd van een familiebedrijf of CEO van een grote multinational heeft u, in tegenstelling tot een artiest, doorgaans geen groot publiek als aanhang. U maakt zich eerder zorgen over eventuele criminelen die het op uw bedrijfskapitaal of privévermogen gemunt hebben. Deze aanpak is totaal anders. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld diplomaten. Voor hen is een combinatie van beschermingsmethodes nodig om hun veiligheid te garanderen.

We onderscheiden de volgende VIP's:

  • BN’ers (presentatoren, reality-stars, influencers etc.)
  • Artiesten (zangers, rappers, acteurs, schrijvers, columnisten, DJ’s, etc.)
  • Topsporters (voetballers, honkballers, coureurs, basketballers, etc.)
  • Politici (ministers, staatssecretarissen, ambassadeurs, diplomaten, burgermeesters, etc.)
  • Zakenlieden (C-Suite level executives, advocaten, DGA’s van familiebedrijven, etc.)
  • Royals
  • (Zeer) vermogende personen en families

Maatwerk VIP beveiliging en particuliere persoonsbeveiliging

Een professioneel beveiligingsbedrijf, gespecialiseerd in VIP beveiliging, heeft de expertise en ervaring in huis om een doelgerichte aanpak voor u te bepalen.

Nederland is een redelijk behoudend land als het om fanatieke fans gaat. Het risico komt in dit geval meestal van enkelingen. In sommige andere landen is door hysterische aanbidding bescherming van een artiest echt noodzaak.

Dat kan heel anders liggen voor journalisten, advocaten en diplomaten. Zeker wanneer zij controversiële onderwerpen aansnijden of naar gevaarlijke gebieden reizen. U kunt worden bedreigd omwille van uw functie en de informatie die u de wereld in brengt. Deze beveiligingsaanpak kan een diepgaand onderzoek vereisen naar de politieke en ondergrondse bewegingen en de risico’s die inmenging met bijvoorbeeld de lokale bevolking of berichtgeving over de regio met zich meebrengen.

Als (zeer) vermogende persoon loopt u eerder risico vanwege uw vermogen. Sommige van ons klanten worden letterlijk bedreigd of voelen zich niet veilig. (Onopvallende) bescherming kan een rustgevende invloed voor u en uw familie hebben en een afschrikwekkende functie voor criminelen.

Ondanks de categorieën van VIP's is het onze ervaring dat elke klant in andere omstandigheden verkeert. Elke persoon heeft andere behoeften. Factoren die van invloed zijn, gaan veel verder dan vermogen, macht of bekendheid. Locatie, reputatie, publiek, politiek, sociale omstandigheden, etc. zijn slechts enkele voorbeelden. Al deze factoren nemen we mee in een risicoanalyse. We hebben intensief contact met u en luisteren aandachtig, zodat we precies weten wat u van ons verwacht.

Welke capaciteiten heeft een VIP bodyguard?

VIP security vraagt om professionals. Mensen die zijn opgeleid en ervaring hebben opgedaan bij specialistische eenheden van defensie, politie en- of inlichtingendiensten. Infinite Risks werkt alleen met zeer ervaren en gecertificeerde beveiligingsspecialisten.

Het is onze filosofie dat een persoonsbeveiliger meer doet dan u lijfelijke bescherming bieden. Juist door de combinatie van kennis en ervaring, het gebruiken van zijn of haar empathische vermogen en de extra skills zoals bijzondere rijvaardigheden, het spreken van meerdere talen en het discreet omgaan met informatie zijn waardevol. Dat maakt dat iemand flexibel en creatief kan omgaan met diverse situaties. Bovendien kan uw bodyguard gevaarlijke situaties in een vroeg stadium spotten, deze uit de weg gaan of weet hij of zij deze te de-escaleren.

Test onze expertise of het gebied van VIP beveiliging

Wilt u onze expertise eens op de proef stellen? We maken graag een risicoanalyse voor uw situatie en adviseren welke diensten voor u van toepassing zijn. Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op over VIP beveiliging via de mail of bel ons direct: +3120-3697499.

GEÏNTERESSEERD IN ONZE DIENSTEN?