Selecteer een pagina
Contact of direct ondersteuning nodig? +31(0)20-3697499

Artiesten beveiliging & tourmanagement

Home 5 Artiesten beveiliging & tourmanagement

Artiesten beveiliging & tourmanagement

Artiesten beveiliging & tourmanagement is een vak apart. Sterker nog, het zijn eigenlijk twee aparte vakken. Artiesten vertrouwen op de diensten van hun tourmanager, maar ook op het veiligheidsinzicht van hun beveiliger. Bij Infinite Risks kunnen we, door onze jarenlange ervaring in dit vak, deze diensten combineren.

Low-profile vs. high-profile artiesten beveiliging

Niet elke artiest heeft behoefte aan "echte" artiesten beveiliging. Als beveiligingsbedrijf verstaan we onder een low-profile artiest iemand die voor een kleiner publiek staat of iemand met een laag risico als het om bedreiging gaat. Een high-profile artiest daarentegen kan een internationale artiest, BN’er, zanger(es), acteur, of DJ zijn die optreedt voor een massapubliek. Hij of zij loopt daarbij meer risico om lastig gevallen te worden, bedreigd te worden of erger. Afhankelijk van het motief van zijn of haar belager kan het risico op geweld, ongelukken of schade grote gevolgen hebben.

De risico’s kunnen voor de artiest zelf gelden, maar ook voor het publiek. Voorbeeldsituaties van een publieksrisico is het dringen van de menigte, waardoor mensen in het publiek in gevaar komen. Risico’s voor de artiest omvatten het opdringen van groepen of individuen uit het publiek, stalking, bekogeld worden vanwege een bepaalde mening, criminele bedoelingen, etc.

Vaak is de rol van een combinatie functie artiesten beveiliger & tourmanager meer om ervoor te zorgen dat alle optredens of bijeenkomsten van kleine tot middelgrote artiesten veilig, goed en op tijd verlopen zonder vertragingen en met zo min mogelijk stress voor de artiest.

Bij hele grote artiesten is een dubbelfunctie gewoonweg niet mogelijk en zal er een apart beveiligingselement zijn die voor de algehele veiligheid zorgt.

Artiesten beveiliging van high-profile artiesten

Om high-profile individuen goed te kunnen beveiligen, voldoet Infinite Risks aan een aantal vereisten. Werken met gecertificeerde persoonsbeveiligers is daar een van. Mensen die zijn opgeleid bij defensie of politie in Nederland, en daarna internationale ervaring hebben opgedaan in de particuliere beveiligingsindustrie.

Belang van betrouwbaar (internationaal) netwerk

Elke specialist in VIP-beveiliging bouwt voortdurend aan een betrouwbaar en veelzijdig netwerk. Dat doen we met een belangrijke reden, namelijk om zo goed mogelijk aan uw veiligheidsbenodigdheden of eisen te voldoen. Uit ervaring weten we dat elke situatie anders is en daarom ook een net andere aanpak vereist. Onze expertise en ons netwerk groeit niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland. We gebruiken ons netwerk om diensten aan te vullen en om van elkaar te leren hoe het nog veiliger en professioneler kan.

Inlevingsvermogen

Met onze diversiteit aan ervaring kunnen we ons beter inleven in het leven van artiesten. Zo kunnen we anticiperen op uw wensen en leefpatronen. Denk aan het omgaan met publiek en het gebrek aan privacy. Wil je als high-profile persoon een keer niet opvallen, dan regelen we via onze connecties een privébezoek aan een winkel of restaurant of zetten we onopvallende bodyguards in.

Tourmanagement

Tijdens een tour gaat het niet alleen om beveiliging. We fungeren als uw visitekaartje en maken afspraken, overleggen uw wensen en checken de planning. Onze security chauffeurs met gepaste of luxe auto, zorgen dat u op het afgesproken tijdstip aankomt, communiceren met de organisatie en regelen eventueel voorkomende struikelblokken. Na uw optreden kunt u snel en op discrete manier weer vertrekken. We bieden onze services aan in Nederland en in het buitenland.

Professionele houding

Onze artiesten beveiligers / bodyguards bewaren altijd een professionele afstand. Het is niet dat we niet vriendelijk zijn, maar er is een verschil tussen een vriendschappelijke houding en een vriendschap.  Vriendschap kan uw veiligheid in de weg staan. Persoonlijke afstand is de enige manier om alert te kunnen reageren op alle voorkomende situaties en voortdurend de risico’s te kunnen beoordelen.

Kwaliteit en informatie

Als artiest doe je geen concessies aan kwaliteit. Die kwaliteit die u aan uw publiek levert, eist u net zo goed van de diensten die u inkoopt. Veiligheid mag geen sluitpost zijn. Of het nu om systemen, advies of persoonsbescherming gaat. Kwaliteit begint met accurate en volledige informatie. Weten wat er speelt kan van levensbelang zijn. Ervaring binnen de opsporing en het verzamelen van inlichtingen passen we toe in onze diensten. Anticiperen op bepaalde situaties zorgt dat de boel niet escaleert.

Social media, media en internet

Als artiest treedt je in het publiek en vormen mensen zich snel een mening of denken de artiest persoonlijk te kennen.  ‘Verhalen’ via de media, social media en internet kunnen reputatieschade aanrichten of bedreigingen vormen. Dat geldt ook voor individuen die u ongewenst willen benaderen om wat voor reden dan ook. Vooral voor deze laatste categorie is het zaak als beveiligingsorganisatie om te weten of signaleren wat er speelt. Naast social media monitoring en advies over het veilig gebruik van social media kunnen we ook assisteren om "fake" profielen te monitoren en te laten verwijderen.

Informatie over evenementenbeveiliging

Afhankelijk van uw beroep als artiest zijn er situaties waarin u zich veiliger zult voelen met de ondersteuning van een beveiligingsbedrijf op uw evenement. Denk bijvoorbeeld aan artiestenbegeleiding, crowd control, toegangscontrole of de meer specialistische diensten zoals: preventieve observatie, predictive profiling of persoonsbeveiliging tijdens uw werkzaamheden. Of voor risicoanalyses en advies voordat u bijvoorbeeld een optreden in het buitenland geeft.

Infinite Risks heeft internationale ervaring in artiesten beveiliging en het begeleiden van (A-list) beroemdheden, artiesten en VIPs. We weten in welke situatie we ons netwerk optimaal kunnen benutten en wanneer contact met de hulpdiensten nuttig of noodzakelijk is. We spreken meerdere talen, weten altijd een veilige uitweg via de achterdeur te vinden en rijden u in een veilige auto voorzien van alle gemakken naar uw bestemming(en). Dat geeft rust in uw hoofd en in uw agenda.

Wilt u weten wat we voor u of uw artiesten kunnen betekenen? Neem vandaag nog via de mail contact met ons op over artiesten beveiliging & tourmanagement of bel direct naar: +3120-3697499 voor meer informatie.

GEÏNTERESSEERD IN ONZE DIENSTEN?