Selecteer een pagina
Contact of direct ondersteuning nodig? +31(0)20-3697499

Persoonlijke beveiliging inhuren

Home 5 Persoonlijke beveiliging inhuren

Persoonlijke beveiliging inhuren in 5 stappen

Persoonlijke beveiliging inhuren is voor veel mensen een ver-van-hun-bed show. Bepaal gemakkelijk met behulp van het onderstaand 5-stappenplan uw ideale match met een professionele persoonsbeveiliger. Het geeft u niet alleen inzicht in de mogelijkheden, maar het zet ook uw wensen op een rij waarmee een professioneel beveiligingsbedrijf in staat is om snel in actie te komen. Zowel in het bieden van een passende oplossing als een offerte op maat. Indien nodig, bent u binnen enkele uren verzekerd van een beschermingsplan op maat.

Er is zelfs nog een belangrijk voordeel. Door de stappen te volgen, kunt u het beveiligingsbedrijf dat u van plan bent te benaderen beter beoordelen.

5 stappen naar het inhuren van persoonlijke beveiliging

Voor het beste resultaat neemt u de stappen in de hieronder genoemde volgorde. Als u ervaring heeft met het inhuren van een bodyguard of persoonsbeveiliger, kunt u stap 1 overslaan. Mogelijk hoeft u zelfs alleen stap 2 te doorlopen.

 1. Stel het doel vast: bodyguard of beveiliger?

Verwar een bodyguard of persoonsbeveiliger niet met een reguliere beveiliger. Beiden huurt u in om u en uw bezittingen te beschermen, maar een reguliere beveiliger (hoe groot en sterk ze ook kunnen zijn) werkt over het algemeen alleen in en rond objecten. Bijvoorbeeld in winkelcentra, bedrijfsgebouwen, horecagelegenheden en bij evenementen zoals concerten en sportwedstrijden. Een bodyguard of persoonsbeveiliger is gespecialiseerd in het beveiligen van personen en heeft veelal ervaring opgedaan bij de politie of defensie. Hij of zij is uitgebreid getraind om u, uw gezin en uw bezittingen onder de zwaarste omstandigheden en tegen ernstige bedreigingen te beschermen. Denk hierbij aan inbraak, ontvoering, bedreiging of afpersing. Het betekent niet dat een reguliere beveiliger niet goed is in zijn werk, het is gewoonweg een andere vorm van beveiliging.

 1.  Maak het overzichtelijk voor het beveiligingsbedrijf 

Als u zich voorbereidt voordat u een offerte aanvraagt, kan een professioneel persoonsbeveiligingsbedrijf uw situatie beter en sneller inschatten. Dit leidt tot een snelle reactie in opties en een persoonlijke offerte. Beschrijf uw situatie zo duidelijk mogelijk.

Beantwoord de volgende vragen voor uzelf:

 • Wie en/of wat heeft bescherming nodig?
 • Waar heeft u bescherming nodig?
 • Hoe lang heeft u bescherming nodig?
 • Wat is of kan een bedreiging vormen voor u, uw gezin, uw personeel of uw bezittingen?
 • Heeft u liever opvallende of onopvallende beveiligingsmaatregelen?
 • Moet u reizen?
 • Heeft u plannen voor bepaalde activiteiten (skiën, watersporten, enz.)?
 • Is er naast een bodyguard of persoonsbeveiliger nog ander materiaal nodig (voertuigen, GPS-trackers, enz.)?
 • Hoeveel persoonsbeveiligers zijn er volgens u nodig?
 • Heeft u ervaring met het inhuren van persoonsbeveiliging, beveiligingschauffeurs, onopvallende beveiliging of woonhuis beveiliging?
 • Welke beschermende maatregelen zijn er op dit moment getroffen (familie, woonhuis, bedrijf, eigendommen)?
 • zijn er gespecialiseerde medische vaardigheden vereist (als u van plan bent om naar afgelegen gebieden te reizen of als u gezondheidsproblemen hebt)?
 • Wat zijn volgens u belangrijke aandachtspunten?
 • Zijn er nog andere bijzonderheden met betrekking tot uw veiligheid die vermeld moeten worden?

Wees gerust, u bent niet verplicht om elke vraag in detail te beantwoorden. Gebruik de lijst als een richtlijn en het startpunt van uw gesprek. Aan de hand van uw antwoorden kan de beveiligingsorganisatie een gedetailleerde beoordeling uitvoeren. Wees daarom ook altijd zo eerlijk mogelijk.

 1. Zoek een professioneel beveiligingsbedrijf, gespecialiseerd in persoonsbeveiliging

Professionele bedrijven gespecialiseerd in persoonsbeveiliging nemen alleen de beste persoonsbeveiligers in dienst. Dit lijkt misschien voor de hand te liggen, maar organisaties met een bewezen staat van dienst zetten alleen buitengewoon goed opgeleide en gecertificeerde personen in. Hun bodyguards spreken minimaal twee talen en hebben waardevolle ervaring bij de overheid opgedaan. Daarnaast zijn zij in het bezit van de juiste certificaten en legitimatiebewijzen uitgegeven door het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Professionele organisaties presenteren een uitgebreide website, met vermelding van hun diensten en contactgegevens. Zij bieden niet alleen beveiligingsdiensten aan, maar delen ook hun kennis met u. Kijk voor details over beveiliging of risicoadvies op hun website en controleer hun aanwezigheid op sociale media. Welke informatie delen ze? Zijn hun bronnen betrouwbaar en informatief? Wie zijn de eigenaren van het bedrijf? hebben ze de ervaring die ze claimen te hebben?

 1. Stel zelf relevante vragen

Neem contact op met het bedrijf van uw keuze en bespreek uw situatie zo gedetailleerd mogelijk. Als u nog niet zeker bent van de vakbekwaamheid van de organisatie, dan kunt u zelf een aantal vragen stellen. Zij zouden u onmiddellijk de volgende vragen moeten kunnen beantwoorden:

 • Wat is uw ervaring?
 • Waar/in welke landen is uw bedrijf actief?
 • Hoe gaat u om met vertrouwelijkheid/integriteit?
 • Heeft uw een bedrijf een beveiligingsvergunning afgegeven door het Ministerie van Justitie en Veiligheid? Zo ja, wat is het ND nummer?
 • Welke certificaten, vaardigheden en ervaringen hebben uw bodyguards?
 • Zijn uw bodyguards gescreend?
 • Hoe is uw bedrijf verzekerd?
 • Wat is het uurtarief of het vaste tarief voor mijn aanvraag?
 • Hoe werkt uw klantenservice? Teken ik een contract?
 • Kan ik informatie (biografie) krijgen over geschikte lijfwachten?
 • Kunnen jullie referenties/reviews geven van persoonsbeveiligingsdiensten?
 • Hebben jullie beschreven procedures voor jullie diensten?

Op basis van de antwoorden die u hebt gegeven (punt 2) en de informatie die u hebt ontvangen, kunt u uw aanvraag nog eens samenvatten om ervoor te zorgen dat het bedrijf uw behoefte begrijpt. Als u een goed gevoel heeft, vraag dan een offerte aan.

 1. Neem het aanbod door en houd controle over het proces

Het bedrijf maakt een nauwkeurige inschatting en schaalt uw wensen en eisen in op het dreigingsniveau. U ontvangt een plan van aanpak, inclusief informatie over de dreiging, risico's, beveiligingsmaatregelen en een prijsopgave. U kunt de referenties en vaardigheden controleren en uw voorkeur aangeven.

Als u zich goed voelt over de offerte, geeft u groen licht. De organisatie zal voortdurend met u communiceren over de voortgang, de diensten en de medewerkers d.m.v. rapportages en tussentijdse meetings. Persoonlijke beveiliging inhuren is met deze laatste stap zo goed als rond.

Meer informatie over persoonlijke beveiliging inhuren

We hopen dat dit artikel met de 5 stappen bijdraagt aan het wegnemen van eventuele bedenkingen, zodat u contact kunt opnemen met het beveiligingsbedrijf van uw keuze wanneer u persoonlijke bescherming nodig heeft in de vorm van een persoonsbeveiliger. Als u zich onveilig voelt in uw huidige omgeving, bedreigd bent of van plan bent om naar een land te reizen dat misschien niet veilig is, raadpleeg dan een professionele beveiligingspartner.

Wij nodigen u uit om contact op te nemen met ons als u vragen heeft over het inhuren van een bodyguard of een ander risicoadvies. Het is onze missie om u altijd veilig te houden waar ook ter wereld.

GEÏNTERESSEERD IN ONZE DIENSTEN?