Selecteer een pagina
Contact of direct ondersteuning nodig? +31(0)20-3697499

Persoonsbeveiliger worden?

Home 5 Persoonsbeveiliger worden?

Persoonsbeveiliger worden? Diep je kennis verder uit

Heb je interesse om persoonsbeveiliger te worden? Dat snappen we. Het is een bijzonder mooi vak waar een bepaald type persoon in excelleert. Deze mensen hebben een uitstekende combinatie van intelligentie, inlevingsvermogen en rechtvaardigheidsgevoel. Ben jij zo iemand en wil je persoonsbeveiliger worden? Dan is oriënteren op een geschikte opleiding tot persoonsbeveiliger misschien wel waar je nu mee bezig bent. Er zijn verschillende opleidingen om uit te kiezen, zowel bij de overheid als privé-instellingen.

Wat kun je in dit artikel vinden?

Voor mensen die nieuw toetreden in het vak zetten we de mogelijkheden voor je op een rij met links naar belangrijke websites, zodat je je pad verder uit kunt stippelen.

Ben je een ervaren beveiliger die een volgende stap wil zetten in je carrière?
Ontdek dan hoe een korte, maar intensieve opleiding je kennis verdiept, waarbij je leert van mensen die hun sporen in het internationale veld al hebben verdiend. Je kunt verder lezen vanaf de alinea 'Persoonsbeveiliging opleiding voor gevorderden’.

Opleiding persoonsbeveiliging | basis

Je kunt kiezen voor diverse wegen om persoonsbeveiliger of bodyguard te worden, ofwel bij een particuliere opleiding ofwel via de overheid.

Particuliere opleiding
De eerste categorie opleidingen is gericht op het halen van het diploma "beveiliger". Je leert de basis- en wetskennis omtrent beveiliging. Daarnaast doe je stage en daarmee praktijkervaring op. De combinatie met werken en leren is de meest gangbare opleidingsvorm. Deze opleiding op niveau 2 duurt slechts enkele maanden. Daarna kun je de opleiding Persoonsbeveiliging doen waarna je een certificaat ontvangt van de SVPB. Met het SVPB certificaat Persoonsbeveiliging mag je overal in Nederland als (ongeüniformeerd) persoonsbeveiliger aan de slag.

Opleidingen bij politie en defensie
Bij overheidsinstellingen word je bijvoorbeeld opgeleid tot politieagent gecombineerd met persoonsbeveiliger. Deze opleiding duurt 2,5 jaar en je behaalt niveau 4 met een diploma. De persoonsbeveiliging opleiding bij de overheid duurt gemiddeld 19 weken. Ook bij defensie zijn diverse mogelijkheden voor een uitstekende basisopleiding. Je kunt je inzetten voor de beveiliging en bewaking van personen bij o.a. de Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten van de Marechaussee. Je kunt via de website Werken bij Defensie stap voor stap een opleiding kiezen die bij je past.

Persoonsbeveiliger worden? Onze tips voor jongeren:

We raden jonge mensen vooral aan om te beginnen bij een van de overheidsopleidingen. Dat heeft een aantal redenen:

  • De opleidingen van de overheid zijn vaak breder georiënteerd en hebben een langere looptijd. Ze gaan dieper in op de theorie en praktijk en je krijgt vaak de mogelijkheid om internationale ervaring op te doen.
  • Bij overheidsinstellingen leer je hoe je moet werken in diverse groepen en wordt je uithoudingsvermogen op de proef gesteld.
  • Je komt in contact en krijgt ervaring met moderne apparatuur en de laatste tactieken.
  • Leeftijd speelt ook een rol. Hoe meer waardevolle ervaring je hebt opgedaan bij een opleiding en in de praktijk, hoe aantrekkelijker je bent als persoonsbeveiliger voor een particuliere cliënt. Extreem jonge mensen en personen zonder overheidservaring worden meestal niet snel ingezet. Dus als je vroeg weet dat je persoonsbeveiliger wil worden probeer het dan altijd eerst bij de overheid.

Persoonsbeveiliging opleiding voor gevorderden

Iemand met ervaring als bodyguard, security driver of beveiliger kan een stap verder gaan om te werken in de internationale private industrie. Met de opleiding Executive Protection Advanced leer je van gediplomeerde persoonsbeveiligers met een ruime internationale ervaring. Ze werken voor artiesten, CEO’s, diplomaten en vermogende families. Bij de opleiding voor gevorderden ligt o.a. de focus op werken voor internationale cliënten, analyseren van risico’s en het gebruik van softskills. Met een groep van maximaal acht personen is er aandacht voor theorie, maar vooral scenario-training is een belangrijk onderdeel van het programma. Op onze website vind je de pagina met gedetailleerde informatie over de opleiding Executive Protection Advanced.

Neem contact op voor je vragen

Infinite Risks is een beveiligingsbedrijf met internationale ervaring. Al onze medewerkers zijn opgeleid en hebben ervaring opgedaan binnen specialistische eenheden van politie en defensie. Voor ons is dat een vereiste. Voor de gevorderdenopleiding werken we samen met Global Security Training. We delen graag onze kennis met je om de wereld veilig te maken en te houden. Heb je vragen over onze organisatie of over de opleiding, aarzel niet en bel of mail vandaag nog.

GEÏNTERESSEERD IN ONZE DIENSTEN?