Selecteer een pagina
Contact of direct ondersteuning nodig? +31(0)20-3697499

Lijfwacht

Home 5 Lijfwacht

Een lijfwacht ook wel bodyguard of persoonsbeveiliger genoemd is een beveiligingsspecialist met veelal een achtergrond bij de politie of defensie. Dit kunnen zowel mannen als vrouwen zijn die na hun jarenlange ervaring bij de politie of defensie hun certificaten behaald hebben om te mogen werken in de private industrie. Deze certificaten bestaan onder andere uit:

Bovenstaande opleidingen zijn de basis om te kunnen werken voor een particulier beveiligingsbedrijf als lijfwacht of persoonsbeveiliger. Vaak volgen onze persoonsbeveiligers ook extra opleidingen zoals:

Een lijfwacht in Nederland moet van vele markten thuis zijn. Zo moet hij/zij niet alleen fysiek naast de klant kunnen lopen maar ook heimelijk kunnen opereren. Onder heimelijk opereren verstaan we het beveiligen op afstand. Aanwezig zijn zonder op te vallen om zo de klant ruimte te geven wanneer het kan, en door alleen op te treden wanneer het moet.

Ook wordt er verwacht dat de rijvaardigheid hoog is, aangezien er vaak niet voldoende budget is om een chauffeur en lijfwacht te hebben, wordt dit vaak een gecombineerde functie als beveiligend chauffeur. Het omgaan met kinderen en eerste hulp kunnen verlenen zijn ook belangrijke vaardigheden.

Fit zijn, persoonlijke hygiëne en uiterlijke verzorging zijn belangrijk omdat de lijfwacht vaak als visitekaartje wordt gezien. Grijs, lees onopvallend, maar daadkrachtige en meertalig kunnen opereren zijn ook belangrijke eigenschappen. De veiligheid van de klant staat altijd voorop en als er gehandeld dient te worden dan moet de persoonsbeveiliger die beslissing snel en vooral zelf durven maken. Dit vereist ook nog eens een verantwoordelijke houding en leiderschapskwaliteiten.

Het in teamverband werken bij de overheid is daarnaast ook nog eens anders dan werken in een commerciële omgeving, waardoor wij alleen werken met een bepaald type karakter, de flexibele alleskunner die servicegericht te werk gaat. Kortom, een vak wat niet voor iedereen is weggelegd.

Wij spenderen veel tijd aan het scouten van talent, zodat onze klanten onbezorgd kunnen doen waar zij goed in zijn.

Wat zijn de kosten voor het inhuren van een lijfwacht?

De kosten voor het inhuren van een lijfwacht zijn sterk afhankelijk van het aantal, de tijd dat deze benodigd is, of het een man of vrouw is of deze specifieke vaardigheden moet hebben.  Het is daarom onmogelijk om hier een prijs te noemen.

Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte kunt u via de email contact opnemen of bellen naar: +3120-3697499.

GEÏNTERESSEERD IN ONZE DIENSTEN?