De toenemende digitalisering vergemakkelijkt ons leven, maar dat maakt het ook kwetsbaar. Zowel privé als zakelijk vraagt cybersecurity om prioriteit. Steeds meer apparaten en toepassingen zijn verbonden met internet. Dat biedt een toename in de mogelijkheden voor criminaliteit en fraude. De praktijk wijst uit dat daar flink gebruik van wordt gemaakt. Doormiddel van een digitaal forensisch onderzoek kunt u bewijs verzamelen en eventuele daders opsporen om deze gegevens uiteindelijk over te dragen aan de politie of een verzekeraar.
Onze dienst voor digitaal forensisch onderzoek is groeiend. Zelf daders opsporen en bewijs voor aangifte bij politie of verzekering verzamelen is lastig. Infinite Risks gebruikt niet alleen openbare bronnen voor onderzoek, maar ook bronnen die voor het publiek lastig te bereiken of niet toegankelijk zijn. Daarnaast zetten we toepassingen in die specialistisch zijn zoals:
- Openbronnenonderzoek (OSINT)
- Onderzoek van digitale apparaten en computersystemen (GSM, Laptops, navigatiesystemen, etc.)
- Data en beelden opsporen
- Data en beelden analyseren
- Bestanden en informatie terughalen
- Personen en IP-adressen achterhalen
- Personen en organisaties (digitaal) natrekken
Voorbeelden cybercrime en digitale fraude
Cybercrime en internetfraude zijn brede begrippen. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden waar we u bij kunnen helpen:
- Koopfraude (online artikelen bestellen die vervolgens niet geleverd worden)
- Hacken (illegaal toegang forceren op apparaten die verbonden zijn met internet en computersystemen)
- Ransomware, spyware, malware, DDoS aanvallen en virussen
- Online pesten, bedreigen en afpersen
- Digitale diefstal (identiteit, informatie, geld)
- Handmatig geïnstalleerde tracking software op bijv. uw telefoon
Preventief en reactief digitaal forensisch onderzoek
We kunnen u in diverse stadia helpen. Om u te wapenen tegen criminaliteit en fraude kunnen we preventief onderzoek voor u verrichten. Denk aan het checken van de reputatie van mensen en organisaties (screening van social media, nieuws, reviews, zwarte lijsten, etc.), due diligence (identiteit, kredietwaardigheid, betrouwbaarheid, etc.), red teaming of penetratietesten (hoe sterk is uw cybersecurity) en personeelsscreening.
Bij reactief onderzoek zoeken we uit wie de dader is van de fraude of criminaliteit en wat de risico’s of de beste stappen zijn om tot een oplossing te komen. Daarnaast helpen we u met verzamelen van bewijslast voor aangifte, verzekering of directe confrontatie.
Meer informatie
Digitale recherchewerkzaamheden wordt een steeds groter onderdeel van onze diensten. Infinite Risks werkt met ervaren onderzoekers die zijn opgeleid bij de inlichtingendiensten, politie en defensie. Daarnaast kunnen we rekenen op een netwerk van specialisten die met de meest geavanceerde technieken bijdragen aan onze resultaten.
Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Informeer naar onze aanpak voor uw situatie door vandaag nog contact met ons op te nemen.