Selecteer een pagina
Contact of direct ondersteuning nodig? +31(0)20-3697499

Uitvaartbeveiliging: van huisbewaking tot rust bewaren tijdens afscheid

Home 5 Uitvaartbeveiliging: van huisbewaking tot rust bewaren tijdens afscheid

Afscheid nemen van een dierbare is een beladen gebeurtenis. De emoties lopen soms zo hoog op dat u tijdens de plechtigheid wel eens in een totaal ongewenste situatie terecht kunt komen. Uitvaartbeveiliging kan een preventieve oplossing zijn voor deze situaties.

Familieleden die het niet met elkaar eens zijn over gemaakte keuzes, de aanwezigheid van een omstreden persoon die natuurlijk net zo goed recht heeft op afscheid of een bijzonder grote uitvaart die in goede banen geleid moet worden. Het zijn voorbeelden van situaties voor uitvaartbeveiliging, waarbij een professioneel beveiligingsbedrijf alles achter de schermen zo onopvallend mogelijk regelt. Ontdek hoe Infinite Risks dit aanpakt, zodat u erop kunt vertrouwen dat het afscheid in alle rust zal verlopen.

Daarnaast is er nog een aspect waar uitvaartbeveiliging helaas vaak wordt ingezet: inbraak en diefstal. Daarom delen we graag als eerste tips met u over maatregelen die u zelf kunt treffen om na het afscheid van uw dierbare verdere ellende te voorkomen.

Voorkom inbraak in uw woning tijdens een uitvaart met uitvaartbeveiliging

Inbraak en diefstal zijn vanzelfsprekend respectloos. Berovingen tijdens een uitvaart overschaduwen het afscheid zo erg dat het familieleden extra stress oplevert en het de rouwverwerking in de weg kan staan. Hieronder vind u 5 maatregelen die u zelf kunt nemen om inbraak in uw woning te voorkomen:

1. Zet uw adres niet op de rouwkaart of in de advertentie
Uw uitvaartorganisatie kan hier uitkomst bieden. Vermeld het adres van de uitvaartorganisatie op de rouwkaart als correspondentieadres. Zo voorkomt u dat criminelen direct weten op welk adres tijdens het afscheid niemand aanwezig zal zijn. Wees ervan bewust dat de mensen die er toe doen en u willen steunen precies weten hoe ze u kunnen bereiken.

2. Vraag uw buren om uw huis in de gaten te houden
Vraag mensen in uw buurt om uw huis in de gaten te houden. Mogelijk wil de lokale politie een extra rondje door uw straat rijden om te kijken of alles in orde is. Moet u voor meerdere dagen weg voor een uitvaart, vraag dan een bekende om in uw huis te logeren.

3. Zorg ervoor dat het lijkt alsof er iemand aanwezig is in uw huis
Zet lampen op tijdschakelaars en laat een radio of tv aan. Als u langer van huis weg bent kunt u misschien uw buren vragen de brievenbus te legen of hun auto voor uw deur te parkeren. De bezorging van pakketjes kunt u vaak uitstellen of plannen met de leverancier voor bezorging op een andere datum.

4. Deuren en ramen op slot, alarm ingeschakeld
Het klinkt als een open deur, maar een inbreker heeft vaak maar een klein open raampje nodig om binnen te komen. Voordat u weggaat, controleer of alle deuren en ramen dicht en op slot zijn. Controleer niet alleen aan de ramen op de begane grond. Heeft u een alarminstallatie, schakel die dan in. Beveiligingscamera’s werken ook afschrikwekkend.

5. Berg waardevolle spullen veilig op
Berg waardevolle kunst, zilver, antiek en juwelen tijdelijk goed op, bijvoorbeeld in een kluis of breng het onder op een ander adres. Zorg dat elektronica niet in het zicht is vanuit welk raam of deur dan ook. Daarnaast doet u er verstandig aan uw administratie achter slot en grendel op te bergen, zodat criminelen ook geen inzicht krijgen in uw financiële gegevens wanneer ze toch onverhoopt binnenkomen.

Beveiligers rond uw huis tijdens een uitvaart

Wilt u liever ontzorgd worden tijdens de uitvaart, vraag Infinite Risks om u te adviseren wat u het beste kunt doen in uw situatie. We nemen de tijd om naar u te luisteren en bekijken welke maatregelen passen bij uw omstandigheden. Onze mensen zijn niet alleen getraind in persoonsbeveiliging, maar ook ervaren in het bewaken van uw pand of persoonlijke eigendommen. Dit kan opvallend maar ook onopvallend.

Veilige uitvaart onder begeleiding van professionals

De beveiligers van Infinite Risks zijn gecertificeerd en hebben hun ervaring opgedaan bij defensie en politie. De medewerkers zijn kundig in het anticiperen om ongewenste situaties in de kiem te smoren.

We werken nauw samen met uw uitvaartorganisatie en zijn tijdens het afscheid zo onzichtbaar mogelijk. Zo kunt u zich met een gerust hart focussen op het afscheid en hoeft u zich geen zorgen maken over de veiligheid van mensen of bezittingen.

Meer informatie over uitvaartbeveiliging

Als beveiligingsbedrijf werken we wereldwijd. De ervaring die we opdoen bij de grote diversiteit aan klanten passen we toe in elke unieke situatie. Ook die van u. Bent u nieuwsgierig naar wat Infinite Risks voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

GEÏNTERESSEERD IN ONZE DIENSTEN?