Selecteer een pagina
Contact of direct ondersteuning nodig? +31(0)20-3697499

Prive beveiliging

Home 5 Prive beveiliging

Waarom prive beveiliging en een prive chauffeur soms nodig zijn

Prive beveiliging of het inhuren van een prive chauffeur lijkt decadent. Voor mensen die regelmatig in de schijnwerpers staan of die het risico lopen ten prooi te vallen aan criminelen, stalkers of bedreigers kan het bittere noodzaak zijn.

Het bleek dat de in september 2019 geliquideerde advocaat Wiersma in Amsterdam al weken was geobserveerd voordat de daders toesloegen. Hoewel de bedreiging bij het slachtoffer in sommige gevallen bekend is, de mate van dreiging daarentegen niet. Wat kun je daar aan doen?

Wanneer is prive beveiliging zinvol?

Persoonsbeveiliging kan nodig zijn van een paar uur tot enkele weken of maanden. Dit kan tijdelijk wanneer u hulp nodig heeft tijdens een evenement bijvoorbeeld om eventuele pers en fans (om wat voor vriendelijke reden dan ook) van u af te houden. Bent u topsporter (profvoetballer), vermogend of bekend en heeft u het vermoeden dat u het risico loopt om bedreigd, aangevallen of beroofd te worden, dan kan een langdurigere vorm betere bescherming bieden totdat het risico vermindert of voorbij is.

De 3 meest voorkomende redenen om persoonsbeveiliging in te huren zijn:

  • Gemoedsrust: afhankelijk van uw status en persoonlijke situatie kan een publiek optreden u een ongerust gevoel geven. Zeker in een onbekende omgeving. Wanneer uw drukke bestaan of onervarenheid in veiligheid u belemmert om uw doelen te bereiken, kan een beveiliger uitkomst bieden.
  • Medische implicaties: ook wanneer uw gezondheid een rol speelt bij uw publieke optreden (bijvoorbeeld bij hartkwalen) kan een bodyguard met een uitgebreide EHBO-training uw redding zijn. Hij/zijn kan ter plekke eerste hulp toedienen en onmiddellijk de hulpdiensten inschakelen.
  • Omgeving monitoren: om uw huidige omstandigheden in kaart te brengen, kan een professioneel beveiligingsbedrijf uw omgeving analyseren en bepalen of u bescherming nodig heeft en welke maatregelen het beste bij u passen.

Opvallende prive beveiliging of op de achtergrond?

Bescherming bieden betekent niet dat er 24/7 iemand naast u hoeft te staan. Er zijn meer vormen van protectie. Naast advies en training wekt bijvoorbeeld opvallende persoonsbeveiliging (bijvoorbeeld door een bodyguard) al een bepaalde indruk bij uw omgeving. Het toont aan dat u zich bewust bent van uw status en dat u uw veiligheid (en die van uw bedrijf, familie, etc.) serieus neemt. Bij opvallende beveiliging hebben de personen die u begeleiden een afschrikkende en soms waarschuwende werking.

Wilt u juist toegankelijk zijn, dan is het mogelijk dat beveiligers onopvallend werken en op afstand blijven. Indien gewenst kan een persoonsbeveiliger zich zelfs voordoen als een lid van uw team. Bijvoorbeeld door zich te kleden en gedragen als een persoonlijk assistent.

Uitstekende voorbereiding

De keuze voor en mate van opvallende bescherming of juist beveiliging op de achtergrond hoeft u niet alleen te bepalen. Een gedeelte van de bescherming zit hem namelijk in een uitgebreide en uitgekiende voorbereiding. Tijdens een gesprek bespreken we uw wensen en brengen we uw situatie in kaart. Is er sprake van dreiging, dan doen we een uitgebreid onderzoek naar uw belager(s) en omgeving. Met de ervaring opgedaan bij opsporingseenheden ontrafelen we de identiteit en zoeken we naar mogelijkheden voor oplossingen.

Meer informatie over hulp bij afpersing, chantage of bedreiging vindt u in deze artikelen.

Prive chauffeursdiensten

De prive chauffeur (security chauffeur) van een specialistisch beveiligingsbedrijf doet meer dan u vervoeren van A naar B. De prive chauffeur van Infinite Risks bezit de rijvaardigheid om aan een incident te ontkomen en de alertheid om eventuele volgers te spotten en af te schudden. Vervolgens neemt de chauffeur maatregelen om u weer terug te brengen naar een veilige situatie.

Indien de omstandigheden daartoe aanleiding geven, vervoeren we u in een beveiligde auto voorzien van GPS tracking, kogelwerend vest en medische uitrusting waaronder een AED. Ook hebben wij beschikking over verschillende gepantserde voertuigen indien dit wenselijk is.

Hoe veilig is uw situatie?

Wilt u advies inwinnen over het inzetten van prive beveiliging of vrijblijvend advies over uw situatie? Of wilt u informatie over een privé chauffeur met of zonder auto? Neem dan vrijblijvend via de email contact op met Infinite Risks of bel direct naar: +3120-3697499.

Met onze uitgebreide internationale ervaring en Nederlandse benadering kunnen we snel schakelen en heeft u binnen de kortste tijd advies op maat.

GEÏNTERESSEERD IN ONZE DIENSTEN?