Selecteer een pagina
Contact of direct ondersteuning nodig? +31(0)20-3697499

Onderzoek naar de buitendienst

Home 5 Onderzoek naar de buitendienst

Onderzoek naar de buitendienst. Vertrouwt u het niet? Onderneem actie!

Een deel van uw personeel bestaat uit vertegenwoordigers of buitendienstmedewerkers. Op mensen die uw organisatie vertegenwoordigen bij (potentiële) klanten en die niet elke dag langs ‘de zaak’ komen om verslag uit te brengen, moet je kunnen rekenen. Een onderzoek naar de buitendienst is daarom geen makkelijke beslissing.

Uw mensenkennis is cruciaal bij het aannemen van deze mensen. Ze nemen soms een auto van de zaak mee en waardevolle producten om vervolgens uit uw naam op pad te gaan. Daarom besteedt u tijdens sollicitatiegesprekken extra aandacht aan interviews en houdt u nauw contact met hen tijdens de werkzaamheden.

So far, so good. Tot het mis gaat. We kennen verhalen van ondernemers die nieuwe personeelsleden aannamen waarvoor ze hun handen in het vuur zouden steken. Zo betrouwbaar en zo veel verstand van zaken. Achteraf bleek dat de nieuwe vertegenwoordiger zich heel anders had voorgedaan en bleek hij zijn beloftes niet waar te maken. Een andere ondernemer werd bestolen door een werknemer die hij toch niet helemaal goed gescreend had. Weg dure apparatuur en de bedrijfsbus.

Niet alleen bij nieuwe werknemers gaat het fout. Soms komen mensen die al jaren in dienst zijn door privéomstandigheden in de problemen. Werknemers die schulden krijgen of met criminaliteit in aanraking komen. Een betrouwbare vaste kracht kan soms geen andere oplossing zien dan zijn werkgever te benadelen.

Hoe ga je daar als werkgever mee om? Wat kun je doen om te dergelijke situaties te voorkomen of om een eind te maken aan bedrog en diefstal?

Voorkomen

Sollicitanten

Voordat u nieuwe werknemers met uw kapitaal op pad stuurt, kunt u een onafhankelijk onderzoek inschakelen. We noemen dat een pre-employment screening. Daar kunt u de sollicitant gewoon over informeren en het is niet geheim. Als de sollicitant niet wil meewerken kan dat een teken aan de wand zijn.

Huidige werknemers

Niemand wil onnodig de buitendienst controleren. Maar als u een vermoeden heeft dat medewerkers hun werk niet (goed) doen of u krijgt signalen dat hun gedrag niet in de haak is, doet u er goed aan uw dit vermoeden te bevestigen. U heeft dan de mogelijkheid om serieuze problemen te voorkomen.

Een alarmbelletje kan bijvoorbeeld zijn dat u een medewerker niet altijd kunt bereiken, een onverklaarbare omzetdaling, verlies van apparatuur, een klagende klant of onduidelijke rapportages.

Een digitaal onderzoek, observaties of onderzoek naar diefstal op het werk wordt altijd afgestemd op uw situatie. Het kan zijn dat we een persoon een tijdje in de gaten moeten houden, maar soms kunnen bedrijfscamera’s of GPS gegevens van uw voertuigen ook al voldoende aan het licht brengen.

Oplossen

Weet u met zekerheid dat buitendienstmedewerkers uw organisatie schade berokkenen, dan is het verstandig duidelijk bewijs te verzamelen voor ontslag of een eventuele rechtszaak. Daarbij kan onderzoek ernstige schade verhoeden doordat we, bijvoorbeeld, tijdig uw eigendommen opsporen of vroegtijdig kunnen vaststellen dat uw vertegenwoordiger ook voor de concurrent werkt.

In sommige gevallen helpen we zelfs medewerkers met een ontmaskering. Wanneer we hun huidige omstandigheden doorbreken, kan er een mogelijkheid ontstaan om mensen uit de problemen te helpen. U kunt daar aan bijdragen door een onderzoek te laten uitvoeren.

Diefstal (dat kunnen goederen zijn, maar ook tijd - niet gewerkte uren - betekenen), oplichting en fraude zijn diverse situaties waarin werknemers hun werkgever kunnen benadelen. Onderzoek naar deze vormen van bedrijfsfraude is altijd maatwerk, omdat elke situatie anders is.

Een onderzoek naar de buitendienst voorkomt extra schade

Hulp inschakelen voorkomt dat u zich onnodig zorgen hoeft te maken, dat uw eigendommen gevonden worden of dat u een situatie binnen de perken houdt.

Infinite Risks heeft de expertise en de ervaring om op een discrete manier bedrijfsonderzoek te verrichten. We weten hoe we mensen moeten screenen of benaderen om tot bewijs te komen. Ook voor een eventuele confrontatie kunt u onze hulp inschakelen.

Vraag naar de mogelijkheden om met een onderzoek naar de buitendienst uw situatie op te lossen. U kunt u ons telefonisch +31(0)20-3697499 bereiken of mailen. We zijn er om u te helpen.

GEÏNTERESSEERD IN ONZE DIENSTEN?