Selecteer een pagina
Contact of direct ondersteuning nodig? +31(0)20-3697499

De predictive profiler signaleert afwijkend gedrag

Home 5 De predictive profiler signaleert afwijkend gedrag

Recent onderzoek heeft uitgewezen dat niet alle beveiligers geschikt zijn om te werken als predictive profiler, ook wel security profiler genoemd. Experts op het gebied van excessen op tijd signaleren moeten over bijzondere en specifieke kwaliteiten beschikken.

Infinite Risks neemt dit zeer serieus en daarom zijn onze predictive profilers niet altijd beveiliger van beroep. Predictive profilers worden ingehuurd om afwijkend gedrag te herkennen in de voorbereidingsfase van criminele of terroristische activiteiten. Ook kunnen ze door intelligente en klantvriendelijke interventietechnieken deze activiteiten in een vroeg stadium verstoren of stoppen.

Proactiviteit is de basis van het werk van een predictive profiler. Dit betekent dat ervaren mensen preventief optreden in plaats van reactief. Dit is ook gelijk het verschil tussen een algemene beveiliger en een predictive profiler. Natuurlijk is het werk van een beveiliger ook voor een groot deel proactief, maar de werkwijze is anders, omdat ze opgeleid zijn met een ander doel.

Het is zaak dat achter de predictive profiler een goed management team staat die de methodiek snapt en deze implementeert in de dagelijkse werkzaamheden. Zo brengen we alle risico’s en interventies dagelijks in kaart en krijgen we op de lange termijn een goed beeld van de huidige situatie. Het verwerken van deze informatie kan leiden tot het vroegtijdig spotten van criminelen of terroristen en zal op de lange termijn financiële, emotionele en fysieke schade besparen.

Predictive profiling diensten

Infinite Risks biedt de volgende predictive profiling diensten aan voor uw organisatie:

 • Leveren van predictive profilers
 • Red teaming
 • Het leveren van kennis over predictive profiling binnen uw organisatie
 • Invoering van predictive profiling procedures in uw organisatie
 • Training van uw management team

Onze predictive profiler

Gebleken is dat een predictive profiler qua effectiviteit op de werkvloer drie normale beveiligers kan vervangen op sommige functies. Daarmee wordt er niet alleen effectiever gewerkt, het bespaart uw organisatie ook kosten. De predictive profiler van Infinite Risks voldoet aan de volgende eisen:

 • Geselecteerd volgens het TNO-onderzoek: Competenties van een Profiler
 • Heeft de Post Hbo-opleiding Predictive Profiling doorlopen
 • Heeft de opleiding Security Profiler doorlopen
 • Voert red teaming opdrachten uit
 • Meertalig en communicatief vaardig
 • Proactief en meedenkend

Enkele van onze predictive profilers beschikken ook over EHBO/ BHV certificaten. Onze predictive profilers volgen elk jaar herhalingslessen en worden met regelmaat getoetst op alertheid via audits en red teaming oefeningen.

Voor meer informatie over het inhuren van een predictive profiler of een offerte belt u direct naar: +31 20 3697499 of neemt u contact op via onze website.

GEÏNTERESSEERD IN ONZE DIENSTEN?