Beveiliging van personen en woonhuizen bij bedreiging

Beveiliging van personen en woonhuizen bij bedreiging

De vraag naar beveiliging van personen en woonhuizen groeit. Vooral na bedreiging. Intimidatie en bedreiging neemt toe onder diverse doelgroepen in onze samenleving. Politici (zowel landelijk als lokaal), journalisten, curatoren, advocaten, presentatoren, artiesten, maar ook zorgverleners zitten regelmatig in de rats, omdat ze bedreigd worden. Soms weet het slachtoffer uit welke hoek de bedreiging komt, in andere gevallen niet.

Familie de Mol schakelde een paar jaar geleden hulp in na dreigbrieven gericht aan John de Mol waarin de afzender aangaf de kinderen van zus Linda iets aan te doen als hij niet met geld over de brug kwam. De hulp resulteerde gelukkig in de arrestatie van een verdachte, die later ook bekende.

Begin 2019 werd Özcan Akyol online bedreigd. Onderzoek leidde in dit geval ook tot een arrestatie. De dader bleek nog meer BN’ers te bedreigen.

Ook in de zorg worden hulpverleners dagelijks geïntimideerd en bedreigd. Ambulancepersoneel, EHBO-artsen en -verpleegkundigen, huisartsen en medewerkers van jeugdinstellingen bijvoorbeeld. Aangifte doen is altijd raadzaam, omdat de instanties dan een dossier kunnen opbouwen.

De politie heeft haar handen vol aan alle zaken, maar helaas lukt het oplossen van bedreiging of het beschermen van mensen niet altijd. Nog vers in ons geheugen ligt de moord op Derk Wiersum, advocaat van kroongetuige Nabil B. De advocaat bleek al wekenlang geobserveerd te worden. Gelukkig zijn deze zaken uitzonderingen, maar elk slachtoffer is er een te veel.

Wanneer zoek je hulp bij bedreigingen? En hoe?

Natuurlijk hebben niet alle vormen van bedreiging desastreuze gevolgen. Welke hulp je inschakelt en wanneer, hangt ook af of de bedreiger een bekende is of niet. In het artikel ‘Hulp bij bedreiging nodig?’ omschrijven we met welke stappen een professioneel beveiligingsbedrijf u kan helpen om uw situatie in kaart te brengen.

Bevindt u zich in een situatie waarbij de politie nog niets of niet meer voor u kan betekenen? Dan betekent dat niet dat u geen bescherming kunt krijgen. De professionals van Infinite Risks zijn oud-medewerkers van specialistische defensie- en politie eenheden. Ze fungeren niet alleen als bodyguard, maar zijn ook getraind om observatie werkzaamheden te kunnen uitvoeren om intimidatie en bedreiging op te sporen en, waar mogelijk, op te lossen.

Hoe gaat observeren, bewaken en beveiliging van personen in zijn werk?

Een uitgebreid risicoprofiel begint bij een persoonlijk gesprek over uw veiligheidssituatie en wensen. We maken een analyse van de technische veiligheid (veiligheidssystemen voor huis en kantoor, leefstijl, woon-werkverkeer, privéomstandigheden, etc.) en informatie veiligheid (uw aanwezigheid op social media, mails, apps, internet, etc.). Op basis van deze analyse stellen we een advies op die o.a. kan bestaan uit beveiligingssystemen en diensten.

Beveiligingssystemen:

 • Fysieke beveiligingsmaatregelen zoals hekwerk, hang- en sluitwerk
 • CCTV-systemen (camera’s)
 • Alarminstallaties
 • Persoonlijke volgsystemen of GPS-trackers in voertuigen

Beveiligingsdiensten:

 • Security awareness training voor gezinsleden, personeel en familie
 • Verzorgen van beveiligd vervoer van personen of beveiligd transport van waardevolle goederen
 • Persoonsbeveiliging en woonhuisbeveiliging
 • Preventieve observaties (vroegtijdig spotten van voorbereidingshandelen door criminelen)
 • Diepere analyse van huidige leveranciers van aanwezige veiligheidssystemen en -middelen. Dit kan doormiddel van penetration testing/ red teaming
 • Screenen van o.a. werknemers op loyaliteit en betrouwbaarheid
 • Bepalen en opzetten van een family risk management en- of crisismanagement systeem
 • Onderzoeken van de bedreiging, stalking of afpersing zelf en de personen die erachter zitten en verzamelen van informatie voor identificatie en bewijs.
 • Contact onderhouden met bestaande beveiligingsleveranciers en, indien nodig, overheidsdiensten

Soorten observaties en bewaking

Omdat elke situatie anders is, volstaat een standaard aanpak niet. Onze specialisten zijn goed in het profileren van mensen en het in kaart brengen en analyseren van risico’s. Afhankelijk van het dreigingsniveau en de aard van uw bedreiging, zal de vorm van observeren en/of bewaking zichtbaar of onopvallend zijn. Zichtbare beveiliging kan in sommige situaties een escalatie voorkomen, terwijl het in andere situaties juist de kunst is om uw bedreiger te ontmaskeren door het verrassingseffect.

Is er altijd een oplossing?

Het is onze ervaring dat onze dienst altijd een vorm van oplossing biedt. Onze bescherming geeft u ruimte om te ademen en bemoeilijkt het uw bedreiger om verdere stappen te ondernemen. Ook interventie door onze mensen of mediation tussen u en uw bedreiger behoren tot de mogelijkheden om u en uw gezin weer in een veilige situatie te laten terugkeren.

Heeft u interesse in een kennismakingsgesprek om te ontdekken wat Infinite Risks voor u kan betekenen op het gebied van beveiliging van personen en woonhuizen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via de mail of direct te bellen naar: +3120-3697499. We helpen u zo snel mogelijk.

Stuur ons een bericht

offerte / quotation