Selecteer een pagina
Contact of direct ondersteuning nodig? +31(0)20-3697499

Bedrijfsfraude onderzoek

Home 5 Bedrijfsfraude onderzoek

Heeft u het idee dat een werknemer uit de voorraad steelt? Of dat iemand in uw afdeling administratie valse facturen betaalt? Het zijn voorbeelden van fraude. Een bedrijfsfraude onderzoek naar wie het doet en wat er precies aan de hand is, geeft u de mogelijkheid om het onmiddellijk te stoppen en de dader te ontslaan.

Bedrijfsfraude komt in verschillende vormen voor, bijvoorbeeld:

  • Diefstal op de werkvloer denk aan eigendommen van de organisatie, (zoals kantoorbenodigdheden en producten uit de voorraad) of eigendommen van collega’s (zoals portemonnees, telefoons, etc.).
  • Stelen van geld; dat kan letterlijk een greep uit de kassa zijn, maar ook het vervalsen van facturen of direct geld overmaken naar een privérekening.
  • Diefstal van bedrijfsgegevens; bedrijfsinformatie is voor cybercriminelen lucratief. Het maakt afpersen mogelijk, maar het kan een concurrent ook voordeel opleveren. Vaak zijn systemen goed beveiligd, maar kan door menselijk handelen toch bedrijfsinformatie ‘lekken’.
  • Arbeidsverzuim; een ruim begrip dat samengevat verlies van productieve uren inhoudt, zowel op de bedrijfslocatie als extern. Denk aan structureel te lang of veel pauzeren, privézaken regelen tijdens werkuren, niet gewerkte thuiswerkuren of zakenreis uren declareren, etc.
  • Ziekteverzuim misbruik van ziekteverlof.
  • Corruptie; omkopen van werknemers om bepaalde acties uit te voeren. Denk aan het verkopen van goederen of diensten tegen gereduceerd tarief of inkopen bij een bepaalde leverancier.

Bedrijfsfraude voorkomen

Ook bij bedrijfsfraude geldt: voorkomen is beter dan genezen. In een organisatie met een gezonde en open bedrijfscultuur is aandacht en respect voor werknemers. Het werkt wederkerig. Andersom zijn werknemers trots op hun prestaties en zijn ze doorgaans intrinsiek gemotiveerd om productieve uren te leveren voor hun salaris. Toch gaat het soms mis en ervaart u als werkgever de nadelen van een frauderende werknemer.

Waarom is bedrijfsfraude onderzoek maatwerk?

Omdat elke vorm van bedrijfsfraude een andere aanleiding kent en andere gevolgen heeft, is recherchewerk per situatie verschillend. We hebben diverse mogelijkheden om snel resultaat te boeken. Dat zorgt ervoor dat u snel de confrontatie kunt aangaan en de schade kunt beperken. Bedrijfsfraude op een professionele manier aanpakken, bevordert de bedrijfscultuur, wat uw collega’s ook zeer zullen waarderen.

Meer informatie

Tijdens een eerste gesprek legt u ons uw situatie voor. Met onze vragen proberen we al zo veel mogelijk details boven water te krijgen. Vervolgens adviseren we u in een aanpak. Het onderzoek kan bestaan uit online research, verborgen camera’s, observaties, interviews, etc. Uiteraard ontvangt u een uitgebreid rapport dat de basis vormt voor een confrontatie of rechtsgang.

Bedrijfsfraude onderzoek is een onderdeel van onze dienst Fraudeonderzoek. U vindt meer informatie op deze webpagina. Heeft u interesse in een kennismakingsgesprek? Maak vandaag nog een afspraak en ontdek hoe we u kunnen helpen.

GEÏNTERESSEERD IN ONZE DIENSTEN?